Välkommen till min blogg!

Kul att just du har hittat hit!
Jag hoppas att du kan finna glädje i det jag kommer att skriva. Att blogga är för mig helt nytt och jag vet ännu inte hur man fixar till bloggen så den blir bra. Jag kommer i alla fall att skriva mycket om min trädgård och vilka projekt som kommer att planeras- och förhoppningsvis göras. Lite om min viktresa ska jag också försöka mig på. Håll till godo!
Åsa

Trädgården i Holkhult

Trädgården i Holkhult

lördag 27 februari 2010

Länge sedan sist...

Jag har tyvärr varken tid eller ork att uppdatera min blogg så ofta nuförtiden. Jobbar heltid och har långa, långa dagar. Kul på jobbet men det tar på krafterna.

Idag har jag fått ett par timmar för mig själv hos min underbara frisör, Lotta. Hon tar så väl hand om mig när jag är där och så är hon väldigt duktig på att klippa mig. Jag har börjat tappa massor med hår efter operationen och såg ut som en flintskallig när jag kom till henne idag. Det gör jag inte längre och ändå har hon inte planterat nytt hår på mig. Tack Lotta!!!

Idag och imorgon börjar stora såhelgen. Tyvärr har jag inte hunnit tidigare men det är ingen ko på isen egentligen. Ska köpa armaturer på Clas Olson och hänga i vardagsrummet, inte snyggt men vem bryr sig när sådderna ska ha den bästa förutsättningen för att bli kraftiga och fina till våren/sommaren. Jag har klippt etiketter av gamla glasslådor, tycker att det funkar bra med hemmagjorda. Köpta är så förbenat dyra.

Snön ligger djup fortfarande även om det har varit töväder ett par dagar nu, vilken vinter vi har haft. Tyvärr kommer det in kallare väder nästa vecka och sen blir det väl ännu mer snö...

Ha det gott!
Kram
Åsa

onsdag 10 februari 2010

Förbannade kommunen!

När jag åkte grusvägen mot huset igår undrade jag varför i hela friden det låg en massa grenar överallt. Insåg att någon har kapat grenar på alla träd som är utmed vår grusväg. Det började kännas oroligt när vi närmade oss vår tomt, jag sa till barnen att jag hoppas vid Gud att de inte ha gjort något på våra träd. Men jag var inte förskonad. Ändå står våra träd inne på tomten utan att ha några träd mittemot sig. Det är alltså helt fritt och hade inte behövts kapas någonting. Träden är gamla och vi har under några års tid beskurit dem försiktigt för att de mår bäst då. Nu ser träden jättekonstiga ut. Har mejlat kommunen och frågat om de är ansvariga, är de det kommer jag att begära ersättning. Grannens fina tall (också på tomten), lönn och en av hans björkar är också fult beskurna. Jag var väldigt ledsen igår, idag mest förbannad.

Vintern håller i sig, snö överallt. Körde i det hemskaste snöoväder förra veckan, det var läskigt. Lastbilarna körde enormt fort och snöröken var förrädisk. Jag fick "känna" i kanten på vägen så jag visste var jag var när jag körde på E4:an.

Nu är det läggdags.
Må så gott.
Kram Åsa

måndag 8 februari 2010

Dagarna går fort på mitt nya jobb.

Jag har varit en dryg vecka på mitt nya jobb nu och det känns bra, jättebra rent utav. Att få vara bland vuxna igen är härligt, väldigt bra arbetskamrater synd att tjejen jag ska vikariera för ska ha barn, vi jobbar mycket bra ihop. Jag ska få jobba med det jag tycker är skoj- KVALITET. Dagarna där går vansinnigt fort och jag lär mig mycket. Imorgon ska jag till mitt gamla arbete på kurs, har inte slutat där ännu.

Hemma rullar det på, satte mina första fröer igår, de ska helst komma ut i kylan så snabbt som möjligt eftersom det är fröer som behöver en köldperiod (stratifieras). Tyvärr är det så mycket snö så jag vet inte riktigt var jag ska placera dem, det är inte skottat till min såkammare. Om någon helg ska jag så de fröer som ska vara inne, vill helst involvera maken med att göra hyllor där jag kan ha extra belysning i men det kräver nog en mutning :-)
Det är inte för inte man längtar efter våren, tänk när tulpaner, vivor och vitsippor blommar. Då kommer hela livet tillbaka. Visst är det skönt att slippa allt blask men himmel vilken vinter.

Hjälper ena sonen med svenska ordklasser, det är inte helt enkelt när de inte får bra underlag från läraren. Som tur är så är min svägerska lärare och kan hjälpa till med övningsblad.
Det är inte lätt när man själv inte har läst det på länge, och ändrat i tempus"namnen" har de också gjort, morr...

Helgen tillbringade vi hos min syster i närheten av Göteborg. Åkte in till Gbg på kvällen för att äta en mycket god trerätters middag på Pasta +. Eller Pasta Skruv som minstingen säger. Till förrätt tog jag rökt lax med ruccola, tomattärningar i vinägrätt och citron. SUPERGOTT! Vitt vin det drack vi vitt vin. Till huvudrätt åt vi alla oxfilé med grönpepparsås och rosmarinpotatis, drack ett Amarone. Bättre än bäst är de vinerna. Filén var super, såsen något stark för mig. Som efterrätt tog jag en citronsorbet, det blev nästan lite mycket men jag mådde som väl var inte dåligt. Sov över till söndagen och så var den första barnfria helgen på länge slut.

Är lite mosig i huvudet av allt nytt på jobbet, hoppas att jag snart orkar blogga mer och hitta lite mera skrivglädje.
Må så gott!
Kram
Åsa