Välkommen till min blogg!

Kul att just du har hittat hit!
Jag hoppas att du kan finna glädje i det jag kommer att skriva. Att blogga är för mig helt nytt och jag vet ännu inte hur man fixar till bloggen så den blir bra. Jag kommer i alla fall att skriva mycket om min trädgård och vilka projekt som kommer att planeras- och förhoppningsvis göras. Lite om min viktresa ska jag också försöka mig på. Håll till godo!
Åsa

Trädgården i Holkhult

Trädgården i Holkhult

lördag 6 mars 2010

Minus 30!

Visst är det kallt ute men inte -30. Jag har äntligen nått ett av de stora målen: att gå ner 30kg.
Det känns egentligen inte så speciellt, bara att nu vet jag att jag har inte så många kilo kvar, ungefär 10kg. Ska helst gå ner dessa tills i slutet på augusti men jag har absolut ingen panik nu.

Idag var jag med familjen i Växjö och speedshoppade. Vi hade bråttom, flera ärenden som skulle fixas innan klockan blev för mycket. Jag hann i alla fall gå in i några klädbutiker och prova några klädesplagg. Jag hittade ett par dösköna byxor i stl.42 (och de satt löst!!!) men de var inte snygga vid låren. Såg ut som värsta ridbyxlåren. Har väl aldrig haft det innan :-) Blusarna som är så poppis nu satt inte alls bra, eller är jag för kräsen? Växjö erbjuder inte mycket i klädväg för mig just nu.

Ska alldeles strax starta upp städningen, sent blir det idag klockan är halv sex redan. Maken och mellangrabben är på väg till Jönköping för att kolla på hockey HV71-MODO. Vi andra får vara hemma och slita. Ska inte klaga, maken har städat de senaste helgerna då min uppgift har varit att laga mat. Skönt att slippa städa, gillar det inte alls.

I veckan satte jag mina fröer, äntligen. Lamporna från Clas Olson har kommit och jag ska koppla in dem imorgon. Första gången som jag har lampor över mina frösådder, ska bli spännande och se om det gör någon skillnad. Flera av fröerna har redan tittat upp så det är verkligen dags för lamporna. En sådd har jag redan dödat. Var inte meningen men jag har glömt att vattna den...Som tur är har jag fler frön och den har frösått sig i massor ute också så det är ingen fara.
Pelargonnäva är det, den blommande längst av alla mina blommor förra året, tror den sista blomman dog i början av november.

Imorgon är planerna att vi ska vara ute i snön och åka pulka, grilla lite korv och ha det mysigt. Hoppas att skaren håller att åka på, då kommer det att gå fort. Skoj!

Nä, nu m å s t e jag börja städa!
Kram
Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar